Boccia

2024.06.29. 17:59

Ismét aranyérmet szerzett a PTE PEAC boccia csapata a nemzetközi porondon

Móga Richárd

Forrás: PTE PEAC

A Kienle Kinga, Sipos András és Kienle Gábor összeállítású magyar trió a szlovákiai Liptovsky Janban megrendezett Boccia Tátra Kupán végzett elsőként.

A Boccia for Inclusion Erasmus együttműködés keretében hat ország vesz részt, többek között Szlovákia, Csehország, Horvátország, Szlovénia, Lengyelország és Magyarország. Az országok képviselői már hónapok óta osztják meg tapasztalataikat a sportágról online előadások és workshopok keretében. A program célja a boccia népszerűsítése, és kiterjesztése szociális és szakosodott intézményekre, iskolákra és nonprofit szervezetekre, valamint nemzetközi versenyek szervezése.

Az első ilyen megmérettetés már a hagyományos Tátra Kupa keretein belül meg is valósult, ahol nemzetközi kategóriás sportolók küzdöttek meg egymással.

A kupán a TEAM INTEGRATION verseny is helyet kapott, amelyben olyan sportolók vehettek részt, akik állapotuk miatt nem kerülhetnek BC-s besorolásba. Ebben a kategóriában a sportolók mellett önkéntesek, segítők és családtagok is versenyezhettek.

A következő állomás a portugáliai Povoa de Varzim, ahol Szabó Alexandra és Berkes Gergő Világkupán méretteti meg tudását egyéniben és párosban.

Augusztusban és szeptemberben pedig a párizsi Szajna partján szurkolhatunk Szabó Alexandrának a Paralimpián.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában