Tour de Hongrie

2024.05.08. 09:34

Rajtol a Tour, amely idén Pécsre fut be végül

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Szerdán délben Karcagon elrajtol az a 20 csapat, illetve 120 versenyző, amely 2024-ben vállalkozott arra, hogy letekeri mind a Tour de Hongrie mind a 851 kilométerért. Mint ismert, vasárnap a Magyar Kerékpáros Körverseny befutója Pécsen lesz.

Az első szakaszon 166 kilométer vár a versenyzőkre az Alföldön, hiszen Karcagról egészen Hajdúszoboszlóig hajtják majd a drótszamarakat a nyeregben ülők harcolva az első sárga trikóért. Csütörtökön aztán Tokajból Kazincbarcikára vezet az útjuk egy sprintereknek kedvező tájon. A királyetap pénteken onnan tart majd Gyöngyös-Kékestetőig.

Szombaton Budapestről indulva teszik meg a következő 167 kilométert a versenyzők Etyekig, miközben az utolsó roham előtt igyekeznek a legjobb pozícióba hozni magukat. A zárónapon aztán 12.10-kor Siófokról indulva indul Pécsre a mezőny. 

Baranyába Vásárosdombónál lépnek majd be a kerékpárosok, s Orfű felől érkeznek majd a vármegye székhelyre. Pályájuk a Ranga László út, Abaligeti út, Magyarürögi út, Szigeti út, Hungária utca, Rákóczi út, Irgalmasok utcája, Széchenyi tér, Aradi vértanúk útja, Bárány út lesz az állatkertig, majd még kétszer megteszik ezt a kört. A becslések szerint 14.40-re érnek először Pécsre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában