Kosárlabda

2024.04.24. 09:30

Egy győzelem, és fináléban a Panthers

Szerdán 18 órakor megteheti az utolsó lépést a Panthers. A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. B Piros-csoportjának fináléját érheti el, hiszen amennyiben nyer Fóton, akkor lezárja saját elődöntőjét. Eközben ellenfele kiléte is kiderülhet, hiszen az Újbuda MAFC sikere esetén az alapszakasz első két helyezettje vív meg az A-csoportos tagságért.

Kvanduk Bence

Ugyan az eredmény nem feltétlenül ezt mutatja (102–84), a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatának nagyon meg kellett harcolnia a Phoenix-MT Fót ellen az első sikerért az NB I. B Piros-csoportjának elődöntőjében. Az utolsó percben viszont rendkívül felül tudott kerekedni riválisán, amivel megteremtette annak lehetőségét is, hogy már szerdán este lezárja ezt a párharcot is, s hibátlanul lépjen a döntőbe, ahol folytathatja útját az élvonal felé.

PVSK-Veolia
Horti Bálinték nem érik be ezekkel a trófeákkal, újabbat szerezne a PVSK-Veolia
Fotó: Löffler Péter

Azt is láthattuk ugyanakkor a vasárnapi találkozón, illetve már a Hepp Kupa fináléjában is, hogy ha a Megyeri Tigrisek koncentráltan játszanak és keményen védekeznek, akkor képesek megszorongatni a Pantherst. Ha pedig a Vasút még egy rossz estét is fog ki, akkor könnyen megeshet, hogy le is győzi, így Antóniék sem engedhetnek ki egyetlen másodpercre sem, hiszen a végső céljukhoz a legjobb esélyeket akkor teremthetik meg, ha mihamarabb lezárják a párharcot. 

A PVSK-Veolia megelőzheti riválisát a fináléba éréssel

A másik ágon az Újbuda MAFC vezet 1–0-ra a Cegléd ellen, szerdán 17 órától a CKE otthonában csapnak össze, s ugyan Sértő Ádám együttese egész biztosan el fog mindent követni, hogy harmadik mérkőzésre kényszerítse riválisát, ott is jó esély van rá, hogy már most véget érnek a küzdelmek. Mint ismert, a MAFC az egyetlen olyan ellenfél ebben az idényben, amelyet még nem tudott legyőzni a Pécs, s épp ezért hátrányosan érinthetné, ha egy mérkőzéssel többet játszva érkezne meg a döntőre, miközben a végső ellenfél csak rá készülhet. Persze a pályaelőny mindenképpen a Vasútnál van, ami szintén döntő faktor lehet a végső összecsapások során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában