Labdarúgás

2024.04.11. 11:00

Nem jött össze a pécsiek csatája

Kvanduk Bence

Forrás: mlsz.hu

A PMFC szempontjából igen érdekes csatát hozhatott volna a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó játéknapja. A női U19-es magyar válogatott ugyanis a románnal találkozott Telkiben a Svédországtól és Németországtól elszenvedett vereségeket követően. Mindkét együttesben pályára léphetett volna a pécsi akadémia egy növendéke. 

Hazánk keretében Gyánó Lili szerepelt, míg az ellenfél színeiben Bolboaca Karina futhatott volna ki a gyepre. Végül a pécsiek csatája elmaradt, ugyanis Gyánó sérülés miatt nem játszhatott, míg Bolboaca a kispadról volt kénytelen végig nézni, ahogy társai vereséget szenvednek, s elvesztik a harmadik helyet is a csoportban. 

A mérkőzés négy gólt is hozott. Sinka juttatta előnyhöz a mieinket a 25. percben, majd a fordulás után duplázott. A románok Pera góljával szerezték vissza a reményt, de percekkel később Petrovics bevitte nekik a kegyelemdöfést. 

A csoport másik mérkőzésén a németek 4–1-re legyőzték a svédeket, ezzel megnyerték a minitornát, és kijutottak az női U19-es Európa-bajnokságra. 

Eredmény: Románia–Magyarország 1–3. 

A 7. csoport végeredménye: 1. Németország 9 pont, 2. Svédország 4, 3. Magyarország 3, 4. Románia 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában