Kerékpár

2023.09.14. 20:00

Beveszik a Mecseket: a hegyi bajnokság mezőnye jön az ifj. Vadas Gábor Emlékversenyre

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Baranyában rendezi a 2023. évi kerékpáros országos hegyi bajnokságot szeptember 16-án, szombaton a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSz), ami egyben ifj. Vadas Gábor Emlékverseny. Az útvonala áthalad a Pécsi Állatkert és a TV-torony előtti útszakaszon a 13.30 és 14.00 óra között. Ezt követően a Misina tető TV-torony környékét veszik be a versenyzők, hiszen az ott található buszfordulóban és járdaterületen lesz az eredményhirdetés és díjkiosztó. Éppen ezért érdemes előre tervezni, ha valaki ezen az útvonalon haladt volna, ugyanis útlezárásokra lehet számítani. 

A rendezvény zavartalan lebonyolítása céljából és biztonsági okokból az adótoronyhoz vezető utat már 8 és 14 óra között a közúti forgalom elől lezárják. 
Csak az Antenna Hungária Zrt. gépjárműveit, a menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbuszokat és a megkülönböztető jelzést használó járműveket engedik át az útzárás időtartama alatt. A verseny mezőnye a becsült időszakban, rendőri felvezetéssel érkezik a Misina tetőre. Ezen időtartamban az áthaladás nem lesz lehetséges. 

A verseny szombaton Magyarhertelendről, a művelődési háztól indul majd, a hosszú táv rajtja 13 órakor lesz, a rövid táv öt perccel ezt követőn indul. A hosszú táv összesen 22,2 kilométer, ennél a rövid távon 5,6 kilométerrel mennek kevesebbet a versenyzők. 

A verseny 1–3. helyezettjeit minden korcsoportban éremmel díjazzák, továbbá az Elit, az U19, a WElit és a WU19 korcsoportokban az első helyezettek magyar bajnoki mezt kapnak. Emellett az elit fődíja egy 500 ezer forint értékű Zsolnay-trófea, amit az önkormányzat támogat. 

Útvonal: Magyarhertelend Fő tér–Orfű–Pécs, Abaligeti elágazó–Remeterét–Lapis tető (rövidtáv cél)–Mandulás–Állatkert–Misina tető (TV-torony) hosszútáv cél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában