Kézilabda

2023.07.29. 16:00

Füzesi Ferenc Emléktorna: folytatják az elmúlt évek hagyományát

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Idén is megrendezik a Füzesi Ferenc U17-es leány- és U18-as fiúkézilabda-emléktornát, amelyet két évvel ezelőtt szerveztek meg először. Ebben az évben augusztus 26-án veszik be a termeket a tehetséges sportolók. 

A fiúmérkőzéseket a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának csarnokában rendezik majd. A megmérettetésen a rendező PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola mellett az Orosháza, a Balmazújváros, a Tatabánya, a Csurgó és a Carbonex-Komló lép majd pályára két csoportban a 2x25 perces mérkőzéseken. A két trió győztese játszik majd a bajnoki címért, a két második a bronzért, míg a két utolsó az 5–6. helyért. 

A lányok esetében a pécsi ANK lesz a helyszín. Az ő tornájukon négy gárda vesz majd részt. A Sportiskola alakulata mellett, a Siófok, a PEAC és a Mohácsi TE 1888 tehetségei mutatják meg egymás ellen mit tudnak, szintén két 25 perces félidő során. Itt nem csoportmérkőzések és helyosztók során dőlnek majd el a trófeák sorsai, hanem körmérkőzések során mindenki találkozik mindenkivel, s az így szerzett pontok határoznak. 

A díjazás továbbra is a helyi kézilabdasport nagyjai előtt tiszteleg. A legjobb hazai játékos kapja a Füzesi Ferenc-díjat, a legjobb lány kapus Kovacsics Miklósról, a fiú kapus Tóth Andrásról, a lány mezőnyjátékos Holub Máriáról, a fiú mezőnyjátékos Perger Ferencről, a gólkirályok Németh Zoltánról elnevezett kupát kapnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában