Kézilabda

2019.07.26. 09:40

A halászléfőző fesztiválon is megállták a helyüket

A napokban kiderült, hogy nem csak a pályán, hanem, ha kell, egy halászléfőző fesztiválon is megállja a helyét a Mohácsi TE 1888 női kézilabdacsapata. A lányok lefoglaltak egy asztalt a hagyományos mohácsi eseményen, amelyen a főzést Kasza Krisztina édesapja vállalta.

K. Mayer A.

– A csapat java része ott volt, remek volt a hangulat – mondta Füzesi Ferenc vezetőedző. – Ráadásul sikeresek is voltunk: díjazták az asztalok díszítését, s itt ezüstérmesek lettünk. Arról fogalmam sincs, hogy a halászlénk hanyadik lett, de szerintem világklasszis volt!

A lányok azóta már a kézilabdapályát is „lefoglalták”, hétfőn ugyanis megkezdték a felkészülést a következő szezonra. Az első napon még volt egy kis teszt, felmérés, foci, aztán hamar belevágtak a megszokott kemény munkába – Füzesi Ferenc nem az a ráhangolós fajta.

– A keretben viszonylag komoly változások voltak a nyári szünetben, ha nem is olyan mértékűek, mint az előző évben – fogalmazott Füzesi. – Távozott tőlünk Berta Bianka, Ilyés Lilla, Ladics Vivien, Rózsa Adrienn, Kónya Kinga és Fekete Alexandra is. Három új játékos érkezett, a balátlövő Barkóczi Dorina és az irányító-jobb­átlövő Takács Eszter Siófokról, a beállós Ragoncsa Dominika Kozármislenyből. Két ifista, Takó Gabriella és Kajos Dóra pedig a felkészülés alatt segíti a felnőtt csapat munkáját. A bajnokság szeptember közepén kezdődik az NB I B Nyugati csoportjában, a Mohácsi TE 1888 az első fordulóban a NEKA vendége lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában