ökölvívás

2019.06.03. 15:01

A PVSK-ból hatan válogatottak

Ezekben a napokban zajlik a romániai Galatiban a junior ökölvívó Európa-bajnokság, amelyen a PVSK-t egy sportoló, Samu Ferenc Péter képviseli, aki a férfi 60 kilósok súlycsoportjában indult. Egy-egy litván és moldáv öklöző legyőzésével két mérkőzést már megnyert, így biztos érmes, a döntőbe jutásért egy fehérorosz fiatallal mérkőzik meg.

Horváth L.

A vasutas öklözők közül négyen a közelmúltban Kolozsváron egy nemzetközi tornán vettek részt, valamennyien győztek a súlycsoportjukban. A férfiaknál az ifjúságiak mezőnyében 49 kg-ban Kapuvári Bálint, 69-ben Nemes László, a felnőtteknél +91-ben Molnár Antal, míg a nőknél 60 kg-ban Horváth Zsófia lett első.

A diákolimpia országos fináléjában is ott voltak a PVSK-sok, a serdülő korcsoportban 65 kg-ban Laskovics Bence, a junioroknál 60 kg-ban Samu Ferenc Péter egyaránt aranyérmet, utóbbiaknál 49 kg-ban Borovics Balázs ezüstöt szerzett.

A PVSK négy korosztályban hat válogatottal rendelkezik, a serdülőknél Laskovics Bence és Borovics Balázs, az ifjúságiaknál Kapuvári Bálint, a junioroknál Samu Ferenc Péter, a felnőtteknél 75 kilóban Cservenka Róbert, 81-ben pedig Lukácsy Bence látogathatja az ország legjobbjainak edzését és vehet részt az edzőtáboraikban, a versenyeiken. Cservenka Róbert idén már legyőzte a nagymenő Harcsa Zoltánt is, de most sérült, a térdét műtötték, csak az év végén térhet vissza a szorítóba.

– Az összes korcsoportban az országos bajnokság még vissza van, ezeket november-decemberben rendezik meg – mondta Alvics Gyula, a vasutasok vezetőedzője, akinek a munkáját Borovics Zoltán (a szentlőrinci kihelyezett szakosztálynál), valamint Galambos Tibor (a hobbi-bunyósok tartoznak hozzá) trénerként segíti, az Alvics Gyula által nagyra tartott Sántics Béla pedig erőnléti edzőként tesz bele sokat a közösbe.

– Az edzői kar három tagú, de januárban bővítés lesz egy-két új arccal. Akkortól más változás is lesz, ugyanis el kell hagynunk a mostani termünket a Verseny utcában, ideiglenes helyre költözünk, azonban még nem tudjuk hol folytathatjuk. A végső megoldás a most épülő új létesítményben lesz, ám annak átadása még arrébb van.

Alvics Gyula egyébként szövetségi edző is, ebben a minőségében a hazai országos szövetség az U22-es és a felnőtt keretet bízta rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában