Második nap

2024.09.10. 10:00

Így ettek ők: Nyári Krisztián is bemutatja nemrég megjelent kötetét

A PécsLIT Fesztivál második napját – szeptember 10. – a Bertók-pódium nyitja 16 órakor a Tudásközpontban, ahol Bíró Zsombor Aurél első könyve, a Visszatérő álmom, hogy apám vállán ébredek lesz a középpontban.

Czeczon Enikő

Délután 17 órakor, a József Attila-díjas költő, Győrffy Ákos érkezik a Tudásközpontba, hogy bemutassa új kisprózakötetét, A csend köreit. A stafétabotot ezután 18 órakor Kukorelly Endre veszi át, aki nemrég kiadta harminckettedik irodalmi alkotását Ház, háború, halott címmel.  

Most is lesz külföldi vendége a PécsLIT Fesztiválnak, 18 óra 30 perckor érkezik Daniel Kehlmann német író, akinek tavasszal jelent meg magyarul legújabb, Mozgókép című kötete. Este 20 órakor Nyári Krisztián lép a Tudásközpont pódiumára, ahol bemutatja nemrég megjelent kötetét Így ettek ők címmel.  

A keddi program záróeseményének a Nappali ad otthont, ahol Nick Cave: Hit, remény és vérontás zenés kötetbemutatóját élvezheti a közönség. 

A PécsLIT Fesztivál a gyerekekről sem feledkezett meg. Szeptember 10-én érkezik Fiala Borcsa az Apáczai Csere János Fiókkönyvtárba. A szerző egy rendhagyó irodalomóra keretében mesél a gyerekeknek Lepkeláb című kötetéből.  Szintén ezen a napon tart interaktív gyerekprogramot Harcos Bálint a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtárban 11 órakor. 

Részletek a PécsiLIT Fesztivál honlapján olvashatók.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában