A Friss Hús nyertesei

2024.09.12. 10:30

A legrangosabb magyar rövidfilmfesztivál nyertes hazai alkotásait vetíti a pécsi mozi

A pécsi Apolló Mozi szeptember 13-án levetíti a legrangosabb magyar rövidfilmfesztivál, a Friss Hús nyertes hazai alkotásait este 8 órai kezdéssel.

Czeczon Enikő

Elsőként a Legjobb magyar élőszereplős film díját bezsebelt Diamond Beauty című filmet vetíti a mozi. Korom Anna alkotásának főszereplője Mária, az 55 éves, plasztikai műtét függő, magányos műkörmös, aki egy napon megtalálja tinderen fiatalkori szerelmét, Kálmánt. Ők ketten találkozót egyeztetnek, de Mária átszabott arca miatt a férfi nem is sejti, hogy egykori szerelmével készül randevúzni. A nő mindent megtesz, hogy ne derüljön fény valódi kilétére és a lehető legtökéletesebb új formáját mutathassa.

Az est soron következő alkotása Kühnel Szabó Anita Apád című rövidfilmje, ami a Legjobb magyar animációs film díját vihette el. A mű főszereplője Miklós, akinek fiatal felnőtt élete egy kudarc. Egy balesetet követően a purgatóriumban találja magát, ahol korábban elhunyt apja várja, hogy Istenhez kísérje, de az út nárcisztikus apjával egy igazi büntetés.   

Nagy Kálmán alkotását küldik nagyvászonra harmadikként. A film Az utca másik vége címet kapta, amelynek főszereplője, Nagy Zsolt vehette át a fesztiválon a Legjobb férfi színész elismerést.  Az alkotásban a 9 éves Ábelt az iskolában megtámadja osztálytársa, Bence. A fiú apja úgy dönt, hogy meglátogatja a támadó kisfiú szüleit, hogy véget vessen a folyamatos zaklatásnak. A beszélgetés azonban nem úgy alakul, ahogy Ábel apja tervezte, ami őt és fiát erkölcsi dilemma elé állítja. 

Utolsó előtti filmként a Felfáztam című filmet vetíti a mozi, amelyben Zoénak holnap lesz a születésnapja. Ezen alkalomból barátjával együtt szüleihez készül a balatoni nyaralóba. A másnapi ünneplés nem tartogat semmi különösebb meglepetést, azonban Zoé, aki eddig sem hozott úgynevezett rossz döntéseket, most megteszi. A film rendezője Varga Gábor, aki a Legígéretesebb 30 év alatti rendező díját vehette át.

Végül az utolsó vetített alkotás a Cicaharc lesz, amelyet Beleznai Márk rendezett. A történet szerint két idős, magányos falusi néni egy kandúr macska kegyeiért küzd. Ebben a szerelmi háromszögben rivalizálásuk célja, hogy egyikük se maradjon egyedül. Ehhez azonban elengedhetetlen a fegyverszünet, ami alatt rá kell jönniük, hogy hogyan oldják fel magányukat. Vetlényi Lili ebben nyújtott alakításért vehette át a Legjobb női színész kategóriában a díjat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában