A helyi Toldit is megkeresik

2024.08.14. 20:00

Zsongorkő Fesztivál: programokban gazdag rendezvénnyel várnak Kővágószőlősön

Negyedik alkalommal szervezik meg Kővágószőlősön a Zsongorkő Fesztivált augusztus 18. és 20. között. A rendezvény három napon keresztül várja színes programokkal az érdeklődőket.

Czeczon Enikő

Fotó: MW

A fesztivál első napján délelőtt 10 órakor keresik Kővágószőlős Toldiját. Aki szeretné ezt a címet, annak feladata petrencerúd-tartás és malomkőhajítás lesz. Déli 12 órakor a lakosság bevonásával kötélhúzást szerveznek, majd 13 órakor Szabados Ádám Freestyler bajnok tart bemutatót, amit majd a Brazil Sampa Capoeira műsora követ. 15 órakor pedig rajtol ifj. Fekete Lászlóval a Nemzetközi Tiszta Erős Emberek Versenye magyarországi, lengyelországi, szlovák és szerb versenyzők részvételével. A sportos programokat követően pedig lehetőség lesz bulizni, amihez a talpalávalót Klau x Records DJ duó szolgáltatja.  

Augusztus 19-én a program kavalkád 12 órakor rajtol, majd 13 órakor a Boros Garage Rally bemutatóját láthatják az érdeklődők. A község polgármestere, Sándor Tibor Antal 16 órakor köszöntőt mond, és jelképesen átadja a település kulcsát is. Ezt követően fellép a retRókák együttes, majd kihirdetik a főzőverseny eredményeit, amit egy közös vacsora követ. 18 órakor fellép a Chache Rom hagyományőrző zenekar és táncelőadást mutat be a Shukaripe tánccsoport. Az est sztárvendége Jolly, aki 19 órakor ad fergeteges koncertet. 20 óra 30 perckor ünnepi tűzijátékozás lesz, majd a fesztivál sátorban a lemezeket pörgeti Gemini, C-Ko és Somy, a napvitorlák alatt pedig az IGI DUO lép fel. 

Nemzeti ünnepünkön, azaz augusztus 20-án 8 óra 30 perckor Szent István-napi megemlékezést és díjátadó ünnepséget tartanak a Hősök terén, majd egy órával később ünnepi szentmisére várnak mindenkit a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomban. Ezt követően pedig sort kerítenek az ünnepi kenyérszentelésre és kenyérosztásra, amit közös ebéd követ.  

A háromnapos fesztiválra kísérőprogramokkal is készültek a szervezők. Lesz légvár, habparty, arcfestés, hennafestés, rendőrségi bemutató, sétakocsikázás lovashintóval, körhinta és elektromos quad is.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában