Ünnepi koncerteket adtak

2024.08.24. 15:00

Óriási sikert aratott a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Baranyában (videó)

Nemzetközi turné során Baranyába is ellátogatott a neves székely ifjúsági kórus augusztusban. A Szentegyházi Gyermekfilharmónia Geresdlakon, majd Pécsváradon koncertezett, a fiatalok mindkét településen óriási sikert arattak.

Mohay Réka

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia Baranyában először Geresdlakon (pontosabban Kisgeresden) lépett fel, augusztus 18-án. A település közössége ekkor ünnepelte az államalapítást is, ennek alkalmából Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő is ellátogatott a rendezvényre.

Szentegyházi Gyermekfilharmónia, koncert, Geresdlak
A Szentegyházi Gyermekfilharmónia Geresdlakon, majd Pécsváradon koncertezett, a fiatalok mindkét településen óriási sikert arattak.
Fotó: H. T.

Az államtitkár közösségi oldalán is elismerően írt a Szentegyházi Gyermekfilharmónia produkciójáról.

Gratulálok a Szentegyházi Gyermekfilharmónia kisgeresdi koncertjéhez, különösen Haáz Sándor tanár úrnak! Gyönyörű hangjukkal, magyar, német, holland nyelven előadott dalaikkal, zenéjükkel másfél év után újra ámulatba ejtették az itt élőket és a távolabbról érkezett vendégeket. Koncertkörútjuk további hollandiai állomásaihoz sok sikert es jó utat kívánok! Nemcsak a szentegyháziak büszkék rájuk!

 – fogalmazott Potápi Árpád János.

Köszönjük az élményt, a csodát amit mi, geresdlakiak már másodszor kaptunk a szentegyházi gyermekkórustól! 

– egészítette ki a reflexiót Habjánecz Tibor, Geresdlak polgármestere.

A turné állomásain szerzett tapasztalatokról a kórus saját weboldalán naplószerűen számol be napról napra. A geresdlaki koncert kapcsán itt megjegyezték, a nagy meleg ellenére szépen teljesítettek a gyerekek, akik énekükkel az új kenyér szentelésének pillanatait is még ünnepibbé tették.

Másnap, augusztus 19-én Pécsváradon folytatták turnéjukat a kórus tagjai, ahol hasonló érdeklődéssel és örömmel fogadták őket.

Megtelt a templom a Szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjén

A Nagyboldogasszony templom zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel, s kitörő tapssal jutalmazták az ifjú énekeseket. A koncert megszervezésében itt dr. Bíró Ferenc, nyugalmazott orvos és önkormányzati képviselő, korábbi polgármester játszott kulcsszerepet. Ő Geresdlakon vett részt először a fiatalok koncertjén Habjánecz Tibor meghívására, s úgy érezte, ezt a pécsváradiaknak is hallania kell. A helyi közösség összefogásával, szponzorok segítségével sikerült az emlékezetes eseményt megvalósítani.

A pécsváradi barokk stílusú Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt templomban zendült a dal. Nagy sikert arattunk. Fenséges lakoma követte a koncertet: töltelékes káposzta illatozott a vár étterme előtti terített asztalon. Isten fizesse meg! Hála mindenért! 

– számoltak be a fellépők a kórus weboldalán.

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia tagjai geresdlaki, illetve pécsváradi családoknál szálltak meg, így a helyi közösségekkel is megismerkedhettek, személyes kapcsolatokat teremthettek.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában