Táncra perdültek az ovisok

2024.07.10. 16:20

Nagy gonddal ápolják a sváb hagyományokat Villányban

Mohay Réka

Forrás: Villányi Kikerics Óvoda

Kisjakabfalvára látogattak el a Villányi Kikerics Óvoda ovis táncosai, német hagyományőrző viseletben. Az óvoda német tánccsoportja ugyanis a település falunapján lépett fel néptáncos bemutatóval, melyre a helyi német nemzetiségi önkormányzattól kaptak meghívást.
Villányban fontos szerepet játszik a német nemzetiségi hagyományok ápolása, a település önkormányzata is szorosan együttműködik a helyi német önkormányzattal.

Forrás: Villányi Kikerics Óvoda 

A májusi pünkösdi hosszú hétvége programjai során is a sváb hagyományok kerültek előtérbe, a Villányba érkező vendégek megismerkedhettek a helyi sváb hagyományőrző közösségekkel, kulturális programokkal, gasztronómiai kínálattal egyaránt.

Itt a Villányi Kikerics Óvoda táncosai mellett többek között a Vokányi Német Nemzetiségi tánccsoport, az Újpetrei Német Nemzetiségi tánccsoport és a Mároki Német Nemzetiségi tánccsoport is bemutatkozott.

2024. szeptember 6- 7. között pedig megrendezik Villányban a IX. Sváb Zenei Hétvégét, ahol szintén a sváb kulturális sokszínűség kerül a középpontba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában