Két teszt júliusban

2024.07.22. 10:00

A Csorba Győző Könyvtár kvízei megmozgatják az agytekervényeket

Minden hónapban kvízjátékra hívja olvasóit a Csorba Győző Könyvtár. Ez júliusban sincs másképp. Egy 13+1 és egy 10+1 kérdésből álló tesztet lehet kitölteni július 31-ig. A helyes megfejtők között pedig a hó végén könyvjutalmat sorsolnak ki.

Czeczon Enikő

20221023 Szentes Petőfi 200 Emlékévek Kvíz: Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a költő életéről, műveiről szóló kérdéseket Vinczéné Szabó Éva, a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum tanára, a Petőfi emlékévek kvíz megalkotója állította össze. Fotó: Majzik Attila MA Délmagyarország

Forrás: MW

Fotó: Majzik Attila

Az idei esztendőben az Irodalmi kvíz középpontjában Nobel-díjas szerzők állnak. Júliusban Rudyard Kipling, A dzsungel könyve írójával kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni. 

A másik teszt az Idővonal kvíz nevet viseli, amely történelmi időutazásra hívja az olvasókat. A júliusi kérdések a vasút történetére fókuszálnak.  

Az előbbi kvíz nyomtatott formában megtalálható a Tudásközpont 1. emeletén, de online is kitölthető. Az utóbbi teszt a CSGYK fiókkönyvtáraiban szerezhető be, de ugyanúgy kitölthető a weben elérhető változata is. 

A kvízek megtalálhatók a CSGYK weboldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában