Feltámad a gonosz

2024.05.30. 10:30

Tiltott szerelmük miatt ítéltek halálra egy párt

Nagy sikert aratott az 1999-ben bemutatott A múmia című film, amelyet május 31-én újra nagyvásznon élhet át a pécsi közönség az Uránia Moziban este 8 órakor.

Czeczon Enikő

A film egy tiltott szerelem fellobbanásával indul Imhotep főpap és a fáraó szeretője között az ókori Thébában. Ezért a viszonyért halálra ítélik Osiris főpapját és a lányt is. Imhotep férgektől nyüzsgő teteme pedig Hamunaptra elveszett városában nyugszik háromezer évig, azonban 1925 nyarán néhány elszánt kincsvadász rábukkan az ősi sírra, és elszabadítják a főpap szellemét. Ezzel kezdetét veszi egy hosszú és kétségbeesett harc, hogy a kalandorok megmentsék a világot és magukat a szörnyű átoktól.

A film fogadtatása vegyes volt a debütáláskor. A kritikusok között volt olyan, akiknek tetszettek a speciális effektek, mások viszont túl együgyűnek tartották, és kritizálták a történetet, valamint a karaktereket is. Az azonban biztos, hogy a nézők között többen vannak azok, akiknek tetszett a film, és mai napig élvezettel nézik is, hogy adják a televízióban, vagy vetítik a mozikban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában