Sötétebb hangvétel

2024.05.07. 10:38

A gyermekrabszolgaság és a kultusz-szertartások is szerepet kapnak az alkotásban

A régészprofesszor második kalandját is vetíti a pécsi Uránia Mozi május 9-én délután 6 órai kezdéssel, digitálisan felújított változatban.

Czeczon Enikő

Nurhacsi császár maradványaival üzletel Indiana Jones, a kalandvágyó régészprofesszor, de a kínai maffiával nem olyan könnyű tárgyalni, mert nem szívesen fizetnek. Ez vezet odáig, hogy Dr. Jones menekülni kényszerül: kiugrik az ablakon Willie-vel, az énekesnővel, egy autóban landolnak, amelyet egy vagány tizenegy éves kínai kisfiú, Picúr vezet. Az autóból aztán repülőre szállnak, de mivel az is a kínai maffia tulajdonában van, a pilóták magukra hagyják az utasokat, akik egy india falu mellett lezuhannak. A jövevényeknek nagyon örülnek a lakók, és a segítségüket kérik, hogy hozzák vissza a pankotai palotából a településről ellopott szent követ, és az elrabolt gyermekeiket. 

A forgatókönyv George Lucas ötletéből készült, aminek témái között szerepel a gyermekrabszolgaság és a kultusz-szertartások is. Ezek miatt kissé sötétebb hangvételű lett az alkotás, ami odáig vezetett, hogy az amerikai korhatár-besorolási rendszer megújult. Ezen alkotás és a Szörnyecskék miatt hozták létre a PG-13-at, vagyis a 13 éven aluliaknak felnőtt kísérettel ajánlott kategóriát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!