Ünnepi műsor

2024.04.24. 15:40

Megszentelik a búzát ünnepélyes keretek közt

Ünnepi műsorral egybekötött búzaszentelést tartanak a Kiskassa és Pécsdevecser között található szántóföldi dombon, a 2022-ben állított új keresztnél május 3-án 17 órakor.

Wald Kata

Fotó: Antal Lívia

A Kiskassáért Német Egyesület, a pécsdevecseri önkormányzat, valamint a két település német önkormányzatai által szervezett programon közreműködik az Újpetrei Egyházi Kórus, az újpetrei általános iskolások és óvodások, valamint az Újpetrei Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület fúvószenekara. A búzaszentelést Darnai Ágoston plébános celebrálja.

A hagyományőrző rendezvényre – amely nemcsak a termőföld és a termés ünneplése, hanem a közösségek összetartását is erősíti – a környező földek tulajdonosait és minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

A szervezők kérik, hogy a Tracht Tag-hoz kapcsolódva, aki teheti, népviseletben, vagy a népviselet egy darabját magára öltve érkezzen. A búzaszentelést követőn a Pécsdevecseri Kultúrházban szeretetvendégségre várják a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában