Magyarok kenyere

2023.11.20. 18:30

Lisztadománnyal segítik idén is a helyi szervezeteket

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyarok Kenyere Alapítvány idén is megtartja a hagyományos adományozó ünnepségét, hogy a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében összegyűlt lisztadományt jelképesen átadja a támogatott szervezeteknek.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az idei évben is több mint 40 tonna búza gyűlt össze Baranya vármegyében a helyi gazdálkodók felajánlásai által. A mennyiség egy részét, több mint 14 tonnát a helyi segítő szervezetek kapják meg. 

Idén 11 szervezet (Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Dél-Baranyáért Alapítvány, Szent Márton Caritas Alapítvány, Bólyi Egészségügyi Gyermekotthon Lakóiért Alapítvány, Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete, a Máriakéméndi, valamint a Sásdi Családok Átmeneti Otthona, Somberek Szociális Otthon, Ócsárdért Alapítvány, Sarutlan Kármelita Nővérek) részesül lisztadományban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!