Vallás

2023.06.26. 15:21

Zarándokok indulnak el a kegytemplomhoz

Július 2-án ünnepli a Magyar Katolikus Egyház Sarlós Boldogasszony ünnepét.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Pusztai Sándor

Ezen a napon arra az eseményre emlékeznek a hívők, amikor Szűz Mária, méhében hordozva a Megváltót, meglátogatja rokonát, Erzsébetet, aki már szíve alatt hordta magzatát, Keresztelő Szent Jánost. 

Vasárnap, július 2-án máriakéméndi kegytemplomban búcsút szerveznek e nap tiszteletére. A búcsúra Kékesdről gyalogos zarándoklat indul Máriakéméndre. Találkozás a kékesdi műút kanyarjában, a Szent Márton út elágazásánál lesz kilenc órakor, csatlakozni lehet Szellőn a haranglábnál 10 óra és 10.15 között, Kátoly Kaszapovics téren 11.45-kor. Útközben több pihenő lesz, a kegyhelyre érkezés 13.30 órakor várható. Az ünnepi szentmise a máriakéméndi kegytemplomban 14.30-kor lesz.

A máriakéméndi kegyhely története az 1740-es évekre nyúlik vissza, miután öt kislánynak megjelent ezen a helyen a Boldogságos Szűz Mária. A helyszínen számos csodás gyógyulás és imameghallgatás történt, majd 1753-ra a régi középkori romos templom helyén felépült a ma is látható hatalmas barokk kegytemplom, mely évszázadokon át a baranyai és tolnai hívek, főként a német nemzetiség búcsújáróhelye volt. Egykoron ezrek látogatták az országos hírű Mária-kegyhelyet, mely nemrégiben kívülről teljesen megújult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában