Jó programok

2024.09.08. 14:58

Kezdődik a Szenior Akadémia

Mészáros B. Endre

Fotó: Julia Zavalishina

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint hazánkban minden ötödik ember 65 év feletti. Lényeges tehát a társadalom szempontjából, hogy milyen életminőségben, egészségben, testi és szellemi létben él ez a korosztály, s ezzel összefüggésben pedig a felnőttképzésnek folyamatosan nő a szerepe. Hogy mi motiválja még az időseket a tanulásra? Az oktatási programokban a tapasztalatok szerint az öngondoskodás, a betegségmegelőzés iránt a legnagyobb az érdeklődés, továbbá a gyorsan változó környezeti feltételekhez célszerű igazodni, melyhez ismeretbővítéssel tudjuk javítani alkalmazkodóképességünket. Egyúttal megteremtjük így az értelmes öregedés feltételeit is, miközben szinten tartjuk szellemi frissességünket. 

A régióban ezen a téren a Pécsi Szenior Akadémia kínálja az egyik legjobb ismeretszerzési programot, ahol a kiemelkedő előadások mellett értelmes társasági élet is kialakul. Érdemes tehát rákészülni, mert az idei sze­meszter szeptember 18-án kezdődik. A részvétel ingyenes, minden 60 év felettit várnak a kéthetente szerdánként 15 órakor szervezett előadásokra a PTE Koltai Dénes Aulájában (Pécs, Szántó Kovács János u. 1/b). 

Az akadémia 21. szemeszterében hét előadás lesz, és decemberben zárul a félév. A program a következő: Lovák Ibolya–dr. Német Béla: Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz (szeptember 18.). Orbán János: Vonatozás Svájcban (október 2.). Regele Tímea: Orvosi ex libris-ek a Pekár Mihály Könyvtár gyűjteményében (október 16.). Cserné dr. Adermann Gizella: Használjuk az erősségeinket, hogy jól érezzük magunkat (október 30.)! Dr. Tóth József: Olyan lelki dolgok ( november 13.). Dr. Zeller Judit: Számomra a méltóság… – Életvégi döntések az egészségügyi ellátásban, jogi lehetőségek és keretek (november 27.). Dr. Bajusz Klára: Sikeres idősödés (december 11.). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában