Villányi borászokat díjaztak

2024.09.04. 08:20

A Gere családé lett az Év Pincészete, a Fritsch Pince is sikert aratott

Örömmel tette közzé a hírt Villány önkormányzata, miszerint 2024-ben Gere Attila Családi Pincészete nyerte el az Év Pincészete díjat.

Mohay Réka

Az elismerést a Magyar Bor Akadémia, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, valamint a Magyar Szőlő-és Bortermelők Szövetsége ítélte a villányi pincészetnek. 

– A szakmai szervezetek a szőlőtermesztésen és a borkészítésen túl figyelembe vették a borértékesítés és a borturizmus területén végzett munkát, értékelve a magyar bor, borkultúra és borfogyasztás népszerűsítése érdekében végzett tevékenységet 

– hangsúlyozták a közleményben. 

– Harminc évvel ezelőtt, 1994-ben kapta meg édesapám az Év Borásza díjat.  Ma értettem meg igazán, hogy ezzel az elismeréssel fejezték ki megbecsülésüket azért az intenzív és dinamikus munkáért, amivel édesapa megalapította és országosan ismertté tette a Gere Attila Pincészetét. Szimbolikus jelentősége van számomra annak, hogy harminc évvel ez után vehetjük át az Év Pincészete díjat. Ebben annak az elhivatottságnak a visszaigazolását látom, ami azóta nap mint nap meghatároz minket is, immár a következő generáció tagjaként – fogalmazott a díj átvételekor Gere Andrea.

További borászati elismerésről is hírt adott a villányi önkormányzat. Idén 13. alkalommal hirdette meg  a Bor és Piac szaklap a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka versenyt. Kisbirtok kategóriában a villányi Fritsch Pince is ringbe szállt, végül döntőbe jutva a harmadik helyet érte el.

A MATE Budai Campusán megtartott eredményhirdetésen Bozzai Zsófia főszerkesztőtől és az idei verseny fővédnökétől, dr. Nagy István agrárminisztertől Horváth Sándor vette át az oklevelet augusztus végén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában