Méhésztalálkozó

2024.08.10. 19:15

Második udvarhölgy lett a pécsi lány

Immár harminchatodik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Mézvásárt és Méhésztalálkozót Jászberényben.

Bama.hu

2024-ben Takács Fannit (középen) választották mézkirálynőnek. Udvarhölgyei: Hagymási Anikó (jobbra) és Pichler Johanna (balra)

Fotó: Pesti József

A szoljon.hu írta meg, hogy hazánk egyik legnagyobb méhészeti forgatagát a szakmai előadások mellett interaktív bemutatók, népművészeti kirakodóvásár, mézkóstoló és gyermekprogramok színesítették. A mézvásárra az ország számos pontjáról és a határon túlról is érkeztek méhészek, eszközgyártók és forgalmazók, valamint mézfogyasztók.

A mézédes nap fénypontja idén is a mézkirálynő választás volt, amelyre hét hölgy jelentkezett, de végül csak hat jelölt mérettette meg magát. A szakmai zsűri döntése alapján 2024-ben a hajdúböszörményi Takács Fanni fejére került a korona, aki egy éven keresztül képviseli a hazai méhésztársadalmat és népszerűsíti a magyar mézet különböző rendezvényeken. A mézkirálynő első udvarhölgyének az orosházi Hagymási Anikót választották, második udvarhölgye pedig a pécsi Pichler Johanna lett (képünkön bal oldalt). A közönségdíjat a jászberényi Kiss Enikő kapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában