Előadás és vita

2024.08.27. 16:20

Klímaaktivisták és klímatagadók összecsapása a pécsi MCC-ben

Mohay Réka

„Kinek van igaza? Klímaaktivisták és klímatagadók érvelési hibái” címmel tartja legközelebbi nyilvános programját a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központja.
A meghívott előadó ezúttal Calum TM. Nicholson, az MCC vendégkutatója, a Klímapolitikai Intézet kutatási vezetője és a Cambridge Egyetem oktatója lesz, Augusztus 29-én, csütörtökön 17 órától várják az érdeklődőket a Czinderi utcai központban. Az előadás angol nyelven zajlik, tolmácskészüléket biztosítanak a látogatóknak.

– A klímaváltozás témájában zajló vitáknál jellemzően két tábor hallatja erősen hangját: az úgynevezett „hívők” és a „szkeptikusok”. Ebben az előadásban Dr. Calum T.M. Nicholson felfedi mindkét álláspont tévhiteit, és javasol egy harmadik álláspontot, amely talán produktívabbnak bizonyulhat: egy kritikus, de nem szkeptikus megközelítést a klímaváltozással kapcsolatban 

– olvasható az MCC ajánlója.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában