Soha ennyi érdeklődő

2024.08.16. 13:40

Rendkívül népszerűek az MCC tehetséggondozó programjai Pécsett

Kiemelt érdeklődés övezi a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó programjait Pécsen. Közép-Európa legjelentősebb tehetséggondozó intézménye által kínált lehetőségek egyre több diák figyelmét keltik fel. Még soha ennyien nem érdeklődtek az MCC képzései iránt a Baranya vármegyei székhelyen mint az idén.

Bama.hu

Forrás: MCC

Az MCC 10 éves kortól a doktori fokozat megszerzéséig kínál a közoktatást és a felsőoktatást kiegészítő, több tudományterületre építő, mentoráción alapuló képzéseket. A programok szeptembertől 30 képzési központban elérhetők, jelenleg 7600 diák tanul az MCC-ben. A pécsi képzési központban az általános iskola felső tagozattól, a középiskolán át, az egyetem végéig csatlakozhatnak diákok a közösséghez. Most szeptemberben már a posztgraduális képzések is elindulnak.

Soha ennyi diák nem érdeklődött még a pécsi képzési központban megvalósuló programok iránt, mint az idén. A Fiatal Tehetség Programba (FIT) közel másfél száz általános iskolás tanuló jelentkezett, a Középiskolás Programot (KP) pedig kétszer annyian keresték fel, mint a tavalyi évben. Az Egyetemi Program (EP) iránt háromszorozódott az érdeklődés, közel 150 fő jelentkezett.

Az MCC nemzetközileg versenyképes tudást biztosít a diákok részére, számos külföldi szaktekintélyt von be az oktatásba és rengeteg külföldi tanulmányutat, kutatási lehetőséget és ösztöndíjat kínál a fiataloknak, akik tudásukat itthon, a közösségük érdekében tudják majd kamatoztatni.

További információ a pécsi képzési központról: https://mcc.hu/helyszin/pecsi-kozpont https://www.facebook.com/MCC.Pecs

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában