Nőnek a fogási esélyek

2024.08.22. 10:31

Húsz mázsa ponttyal gazdagodott két baranyai tó

A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége (HEBMESZ) az augusztusi hosszú hétvége előtt összesen húsz mázsa pontyot telepített az orfűi Pécsi-tóba és a Kovácsszénájai-tóba - számolt be a szövetség a honlapján.

Bama.hu

Fotó: Bukhta Yurii

Tájékoztatásuk szerint a rekkenő hőség ellenére a nyár utolsó hónapja sem maradhat ki a haltelepítésből, így az augusztusi hosszú hétvége előtt a Pécsi-tóba 1500 kilogramm pontyot, míg a Kovácsszénájai-tóba 500 kiló fogható méretű, zömmel pikkelyes pontyot helyeztek ki munkatársaik.

Mint arról lapunk akkor beszámolt, a HEBMESZ egy hónappal ezelőtt ugyanekkora mennyiségben telepített pontyokat ugyanebbe a két népszerű horgásztóba.

A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége több mint kétezer hektár vízfelületet hasznosít a vármegyében. A Szövetséghez tartozik többek közt a Dráva-, és a Duna baranyai szakasza számos kisebb-nagyobb mellékággal együtt, továbbá a Kovácsszénájai-tó, és a nemcsak a horgászok által kedvelt 79 hektáros Pécsi-tó.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában