Hird

2024.07.31. 14:41

Több forrás kell a közösségi házra

Többe kerülhet a Hirdi Közösségi Ház, ezért a korábbi közbeszerzés helyett újat kell kiírni.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: MW

A Hirdi Közösségi Ház kialakítását megcélzó közbeszerzési eljárást egy májusi döntés után indította el a pécsi önkormányzat, miután hosszú huzavona után sikerült a létesítménynek helyet találni a Harangláb utcában, egy üresen álló épület megszerzésével. 

Az eljárásban öt céget kértek fel ajánlattételre, de végül csak két vállalkozó adott be ajánlatot, ám mindkettő nagyobb összeget jelölt meg kivitelezési költségként, mint amennyit előzetesen megbecsültek. Ezért eredménytelen lett a tender, ami miatt újabb forduló következik. Az önkormányzat szerint a második eljárás során az ajánlattevői kör bővítése mellett a műszaki tartalmat is pontosítják, hogy a beszerzés eredményes legyen.

A fejlesztést a hirdi településrészen, a Harangláb utca 23. szám alatti közel egyhektáros ingatlanon valósítanák meg, ahol jelenleg három épület található. Ezek közül a legnagyobb alapterületű ingatlan átalakításával és felújításával jönne létre az egykor különálló település "Faluháza". 

A korábbi nettó 45 milliós költségek helyett 10 millióval magasabb összeggel számolnak a második körben, ez alapján indítanák el az újabb kivitelezői közbeszerzést. Érdekesség, hogy ezzel a tenderrel sem várják meg a következő testületet, holott a jelenlegi városvezetői koalíciónak már csupán két hónapja van hátra a jelenlegi ciklusból, a közösségi ház projektjével pedig évek óta nem tudtak érdemben előre lépni különböző okok miatt. 

Ebben szerepet játszhatott az is, hogy a terület önkormányzati képviselője, Berényi Zoltán volt, aki az ÖPE-KDNP frakciószövetség politikusa. A baloldali városvezetés pedig nem egyszer támadta Berényit, de ezek ellenére sem tudták „elvenni" tőle a mandátumát, és júniusban ismételten megnyerte a választókerületet. 

Berényi Zoltán lapunknak azt mondta, hogy továbbra is egyik legfontosabb feladat a közösségi ház kialakítása Hirden, de a szintén önkormányzati tulajdonban lévő hirdi Kenderfonó épületét is hasznosítani kellene. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában