Gyümölcsöző kapcsolat

2024.07.19. 18:30

Svájci testvértelepülés lakói látogattak el Hetvehelyre

A hetvehelyi képviselőtestület a közelmúltban fogadta a svájczi Rafz testvértelepülés küldöttségét – tette közzé Hetvehely önkormányzata a község közösségi oldalán, online hírmondó lapukban.

Mohay Réka

Hetvehelyen múzeum őrzi a svábság kincseit

 

Rafz volt polgármesterét, Jürg Sigrist és Urs Spühlert látták vendégül a településen. A látogatók nem érkeztek üres kézzel: ajándékot hoztak az óvoda számára, valamint meghívásukat tolmácsolták a következő évben a svájci testvérvárosban zajló ünnepségekre.

Jövőre lesz a harmincéves jubileuma ugyanis a két település között létrejött gyümölcsöző kapcsolatnak, amely 1995-ben köttetett. Az ennek alkalmából tartott programok ezúttal Rafz képviselő-testülete szervezésében zajlanak majd. 

Rafz község a Zürich kantonbeli Bülach kerületben található. Az elmúlt évek során számos segítő támogatást kaptak a hetvehelyiek Rafz jóvoltából, több kölcsönös látogatásra került sor. A svájci látogatókat a hetvehelyi iskolások és a helyi lakosság rendszeresen műsorral, programokkal fogadta.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában