Ünnepvárás

2024.07.27. 11:00

Német búcsúra készülnek a kegyhelyek

Szeptember 1-jén tartják a német búcsút idén Máriakéménden - a kegyhely legnagyobb búcsúja minden évben Kisboldogasszony napjához kötődik, ami a német közösségek búcsúja német nyelvű szentmisével.

Wald Kata

Fotó: ANDRIY B

Biki Endre Gábor, a máriakéméndi kegytemplom gondnokának tájékoztatása szerint a Kisasszony napi német búcsút Máriagyűdön a napján, szeptember 8-án tudják megtartani, így - annak érdekében, hogy a két kegyhely ünnepe ne essen egybe - Máriakéménden, egy héttel korábban, szeptember 1-jén, vasárnap rendezik meg a búcsút. Így a Pécsi Egyházmegye német ajkú lakossága akár mindkét eseményen részt tud venni - az elmúlt évek tapasztalatai szerint a legtöbben élnek is ezzel a lehetőséggel.

A Bátai Szent Vér Bazilikában Urunk színeváltozásának ünnepe a németek búcsúja is egyben, amit augusztus 4-én tartanak. A program 9 órakor a kegyhelyen szentségimádással veszi kezdetét, majd 10 órakor az ünnepi szentmisét mutat be  Dr. Várszegi Asztrik püspök, nyugalmazott pannonhalmi főapát. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában