Kezdődnek a befejező munkálatok

2024.07.25. 12:30

Nagyárpádi kereszteződés: augusztus közepére ígérik a befejezést

Befejező munkálataihoz érkezett a nagyárpádi csomópont átépítése – tájékoztatott csütörtöki közleményében a Biokom Nonprofit Kft., amely azt is jelezte, hogy a tervek szerint augusztus közepén készül el a megújult lámpás kereszteződés.

Balikó Gergely

Fotó: Laufer László

Mint korábban beszámoltunk róla, a Strabag nyerte el azt a tendert, amelynek keretében jelzőlámpás csomópontot kellene kiépíteni Pécs nagyárpádi városrészében, ahol az 57-es úton való átkelés segítenék elő a gyalogosok számára, illetve az ottani lakosok autós közlekedését. Ehhez három zebrát alakítanának ki, valamint olyan balra kanyarodó sávokat, amikkel biztonságosan lehetne lekanyarodni a főútról jelzőlámpás irányítás mellett. A kereszteződés építési programjának részét képezi az útburkolat felújítása és részbeni kiszélesítése, valamint a csapadékvíz elvezető csatornák kialakítása, a járdák és kapubejárók felújítása.

Június eleji cikkünk szerint a pécsi önkormányzat a vállalkozóval 10 hónapos kivitelezési határidőre szerződött le a céggel, amit idén tavasszal megtoldottak még 78 nappal. A Közbeszerzési Értesítőben viszont május 28-án már az jelent meg, hogy további 120 napot adnak a munkálatokra a cégnek.

A Biokom csütörtöki közleményében azt írta, hogy a kivitelezés során „több, előre nem várt esemény következett be”, ezért a terveket módosítani kellett. Most viszont elhárult minden technikai akadály és megtörténhet a beruházás befejezése – fűzték hozzá azt ígérve, hogy augusztus közepén készül el a megújult lámpás kereszteződés.

A pécsi önkormányzat városüzemeltetési cége a befejező munkálatok miatti forgalomkorlátozás okozta közlekedési változásokat és tudnivalókat részletesen sorolja. A tájékoztatás online kiadásunkban olvasható teljes egészében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában