Lehet, hogy Önt is a meghívták!

2024.07.16. 07:00

Közös fotót készítene Marsalkó Péter mindenkiről, akit 50 éves pályafutása során lefotózott

Az utóbbi hónapokban leginkább közéleti szerepvállalásával összefüggésben szerepelt többször is portálunk hasábjain Marsalkó Péter pécsi fotóművész, aki augusztusban esedékes 70. születésnapja alkalmából nem mindennapi felhívással élt a közösségi oldalán.

Bama.hu

Korábban beszámoltunk róla, hogy a történelmi belvárost a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) alkotta pécsi polgári szövetség színeiben mandátumot nyert lokálpatrióta fotóművész fogja képviselni októbertől, aki programjában azt vállalta, hogy kiemelt figyelemmel dolgozik majd körzetéért.

Marsalkó Péter
Marsalkó Péter

A pécsi művészeti élet jól ismert és elismert alakját csaknem ötvenéves szakmai pályafutása is a városhoz köti: 1977-től tagja a Mecseki Fotóklub FOCUS Csoportjának, 1984 óta dolgozik fényképészként saját vállalkozásában. Munkásságát eddig több hazai és nemzetközi díjjal jutalmazták, 2016-ban pedig épp szülővárosa a Vasarely-díjjal.

Lapunk júniusban azt is megírta, hogy újra virágzó kulturális paradicsom lehet a Barbakán-kert. Az ehhez szükséges felújítás már elkezdődött, ezt követően pedig a Pannónia Kultúrkert fantázianéven megálmodott ötletek, képzőművészeti kiállítások, táncos, zenei és színházi bemutatók kaphatnak helyet. Akkor Kővári János belvárosi képviselő, és a munkáját októbertől folytató Marsalkó Péter számoltak be a fejleményekről és a Barbakán-kert megújítására vonatkozó célokról.

A napokban a fotóművész a közösségi oldalán egy közelgő évforduló kapcsán szólította meg ismerőseit. Ebben arra utalt, hogy augusztusban lesz 70 éves, és ebből az alkalomból lesz egy kiállítása a Széchenyi térrel szomszédos Nick Galériában.

Innen szó szerint idézzük a szívhez szóló bejegyzést!

Arra gondoltam, szívesen koccintanék mindazokkal, akiket az 50 év alatt lefotóztam. Hoznátok, pezsgőt, poharat és a tér közepén találkoznánk! Hatalmas koccintást csinálnánk! Hatalmas közös FOTÓT! Mit szóltok? A meghívó is hamarosan kész lesz a pontos dátummal, találkozással

 – írta saját szavaival.

Marsalkó Péter Facebook-bejegyzésének interakciói szerint felvetése megmozdított valamit a pécsiekben, ugyanis több mint négyszáz ismerőse, követője lájkolta, továbbá az ahhoz írt több mint 160 hozzászólás egy jelentős része arról biztosította a fotóművészt, hogy számíthat a megjelenésükre, köztük jó páran ráadásul azt ígérték, hogy többedmagukkal érkeznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában