Sellye énekel

2024.07.13. 15:40

Lehet még szavazni a kisváros dalára

Tóth Viktória

Különleges pályázatot hirdetett a közelmúltban a Sellye Városi Művelődési Ház, Könyvtár és Muzeális Intézmény. Nem vállalkoztak kisebb feladatra: Sellye dalát szeretnék életre hívni. Ezzel kapcsolatban dalszövegeket vártak, amik Sellyéről szólnak. A szöveg mellé kérték feltüntetni az elképzelt dal műfaját, jelölni a versszakokat és a refrént. Kolat Irén intézményvezető a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, hogy hat mű érkezett be, melyeket mesterséges intelligencia segítségével zenésítettek meg. 

Az elkészült alkotások pedig felkerültek a művelődési ház youtube csatornájára, ahol szavazni a dalok kedvelésével lehet. Ez igazságosabb mintha zsűri választaná ki a győztes szerzeményt. Eddig is sok szavazat érkezett, nem csak sellyeiek szavaznak, másik településekről, sőt külföldről is érkeznek voksok. Július 15-én 12 órakor összesítik a kedvelések számát és az addig legtöbb lájkot kapott videó elnyeri a Sellye dala címet. A nyertes dal a várost népszerűsíti majd, erre még szeretnénk építeni a jövőben is. A turizmus fellendítésében is szerepet játszhat, s nem utolsó sorban egy a városról készített dal a helyiekben az összetartozást, a Sellye-tudatot is erősítheti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában