Élménytábor Kastélyosdombón

2024.07.14. 11:00

Katus Attila vitt vidámságot a gyerekeknek

Megnyitotta kapuit a nyári esélyteremtő élménytábor Kastélyosdombón, ahol öt hét alatt száz hátrányos helyzetű gyermeket látnak vendégül az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai - írta meg a sonline.hu.

Bama.hu

Forrás: MW

Fotó: Dodó Ferenc

A nyári táboroztatás célja, hogy a fejlesztő munka mellett közösségi élményekhez juttassa a nehéz sorsú gyermekeket. A 11 éves Balogh Milán Ózdról érkezett a Drávához. Első este focimeccset nézett a többiekkel, aztán kirándultak Pécsre, utána biciklizést terveztek. Szerdán kánikulai medencés fürdőzés várt a gyerekekre. A Segélyszervezet önkéntesei, Wolf Kati énekesnő és Katus Attila sportaerobik világbajnok is bekapcsolódott a tábori életbe.  

– A gyerekek értékelik a segítséget– tapasztalta Katus Attila. – Akiknek segítenek, azoknak az életösztönük is megerősödik. Akik így segítséget kapnak, azok később többet akarnak tenni, akár önmagukért is, mert az ember egyedül nem boldogul, csak szerető, törődő környezetben.  
Wolf Kati már többször járt az esélytáborban, most is találkozott két kislánnyal, akiket évekkel ezelőtt ismert meg.
– A legfontosabb, hogy a gyerekek nyáron elfeledhessék a gondokat, és nekik sok felejteni valójuk van – mondta az énekesnő. –  Azt látom, hogy felhőtlenül töltenek el itt heteket, és ezt jó nézni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában