Két kirándulás

2024.07.25. 10:00

Július utolsó hétvégéjén húzzunk túrabakancsot!

Július utolsó hétvégéjén két vezetett túra közül is választhatnak a kirándulók. Mindkét természetjárást július 27-én tartják, amelyből az egyik a „Hősök terétől Budafáig”, míg a másik a „Közép-Mecsek kerülő túra 7.” nevet viseli.

Czeczon Enikő

Az elsőként említett túra találkozási ideje 7 óra 35 perc, helyszíne a Főpályaudvar 4-es buszmegállója, ahonnan a 7 óra 45 perces járattal indulnak a Hősök terére. A leszállást követően Józsefháza felé veszik a kirándulók az irányt, majd a Súgói-réten át megérkeznek Budafára.  

A Krausz Ferencné (06/70/285-3941) által vezetett túra hossza 9 kilométer.  

A másodikként említett program távja szintén 9 kilométer, szintemelkedése 310 méter. Az indulási pont a Béta-aknai úti buszmegálló, ideje reggel 6 óra - Pécsről a Budai Állomásról 5.45-kor indul a 12-es helyi járat. (Komlóról elérhető az 5.30-kor induló busszal, mely Hősök tere megállóba 5.50-kor érkezik. Innen a szemközti oldalról 5.54-kor indul a 12-es busz.) 

A túra során érintik a részt vevők a Hármas-bükköt, a Kincskereső-forrást, a Hársas-forrást, a Hármasbükk-forrást, a Koszonya-tetőt, a Kőszegi-forrást, a Bugyogó-forrást, a Rákos-völgyet, a Sugói-rétet, majd megérkeznek Mánfára.  

A túrát Biki Endre Gábor vezeti, akitől információ 06/30/452-4579-es telefonszámon kapható.  

További részletekért keressék fel a baranyatermeszetbarat.hu oldalt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában