Jó élmény, kedvesek, drága, ijesztő

2024.07.23. 07:04

Az internet pécsi népe máris nekiállt értékelni a dinó parkot

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, megnyílt a baranyai vármegyeszékhely legújabb látványossága: a Malomvölgyben található Pécsi Dinó Park. Olvasóink máris eljuttatták észrevételeiket lapunkhoz a parkról, amin felbuzdulva eddigi online értékeléseket is átböngésztük.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

Mint megírtuk, július 15-én nyitotta meg kapuit a park, amely a malomvölgyi fák árnyékában nyújt betekintést a dinoszauruszok világába. A tanösvényen rengeteg élethű, mozgó, hangot is kiadó példányt lehet szemügyre venni, de mindegyik dinóról megtudhatunk az információs táblák segítségével érdekességeket is.

A malomvölgyi látványosságot Répási Vendel üzemelteti, aki 2014 óra szervez dinó-műsorokat, ebből fejlődött ki a dinó park, amit Pécsen fiával, Mátéval együtt működtet. A terület különlegessége, hogy a Jurassic Park című filmben látott híresebb példányok mellett Magyarországon felfedezett dinoszauruszokat, köztük a Tetanurae Theropodát, Abelisauridát, de még a Mecsekben egykor honos Komlosaurust is bemutatja.

A park Facebook-oldalán az eddigi – cikkünk elkészültéig hat darab - ajánlás 100 százalékosra értékelte a látványosságot, kiemelve, hogy még felnőttként is szuper élményt nyújt a hely, az értékelők gyerekei pedig kifejezetten élvezték a programot. Ugyancsak többen dicsérték a személyzet kedvességét és segítőkészségét.

A Google-értékeléseken azonban már vegyesebb kép bontakozott ki: a maximálisan adható 5 pontból jelenleg 3,6 pontra értékelte a parkot öt felhasználó. Egyikük, aki a legmagasabb pontszámot szavazta meg, azt írta: „hosszú, árnyékos erdei ösvényen lehet megtekinteni a dinókat, utána pedig sok szabadtéri játék várja a gyerekeket”. Egy másik értékelés szerint nagyobb kerekű babakocsival is jól járható a terep, kisebb gyerekekkel is élvezhető.

Volt olyan szülő is, akinek nem jött be az élmény, s mindezt a következőképpen fogalmazta meg:

 az ösvényen az első dinó épp egy másikat zabál fel, miközben ordít. Ettől a kislányaim annyira megijedtek, hogy élvezhetetlenné vált az egész. Amíg ott voltunk, több más kisgyermekes család is így járt. Ajánlanám a tulajdonosnak, hogy strukturálja át a parkot, hogy ne a legdurvább inger érje először a kicsiket. Sem figyelmeztető tábla, sem semmi más infó nincs erről. Ez így nincs jól. A megijedt kicsikkel végig kell menned a többi dinó között, mert más kijutási lehetőség nincs. Én a láncokat átlépve jöttem ki velük. Összességében rendben van a hely, bár a szegényes szolgáltatásokért cserébe az árat kicsit magasnak találom

. Egy másik értékelő pedig csupán annyit írt a véleményekhez, hogy drága.

Lapunkhoz pedig olyan felvetés is eljutott, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy a dinó park belépője többe került, mint a Pécsi Állatkerté. Másik olvasónk arról számolt be, hogy a gyermek jegy drágább, mint a felnőtt.

A Pécsi Dínó Park honlapja szerint a felnőtt és nyugdíjas jegy ára 3850 forint, a gyerek jegy 2-től 14 éves korig 3990 helyett 3850 forint, azaz jelenleg – ha jól értjük – egy kedvezménynek köszönhetően nem drágább, a gyermek- mint a felnőtt jegy. Összehasonlításképpen az állatkertben a felnőtt jegy 3500 forintba, a diák és nyugdíjas belépő 2500, a gyermek jegy 2300 forintba kerül.

Volt olyan - lapunkhoz eljutott - szellemes vélemény, amely a két intézmény közötti árkülönbséget azzal magyarázta, hogy a dinó parkban sokkal öregebb állatok vannak, mint az állatkertben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában