Több mint 100 ezer bel- és külföldi érdeklődő

2024.07.08. 12:21

A német művész fényalkotása lett a legjobb a Zsolnay Fényfesztiválon (videó)

Tóth Viktória

Forrás: ZSÖK

Vasárnap este véget ért az idei Zsolnay Fényfesztivál. A rendezvényről hírportálunkon és lapunkban is többször beszámoltunk, fotókat, videókat és élménybeszámolót is készítettünk. Mint arról a szervező, Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. tájékoztatott, a fényfesztivál a négy nap alatt több mint 100 ezer érdeklődőt vonzott bel-és külföldről egyaránt. Érkeztek látogatók többek között Marokkóból, Japánból, Kolumbiából is. A látogatók a Fény Útja - Pécs belvárosát behálózó fénykörút - helyszínen - több alkalommal interaktív látványosságokkal találkozhattak, hogy maguk is az élmény aktív részeseivé váljanak.

Idén 5 alkotással készültek a szervezők a Zsolnay Light Art Video Mapping Versenyre, mely a fényfesztivál központi látványossága volt. Az öt világhírű fényművész mutatta be a Rubik kocka témája köré készített 3D alkotását a Székesegyház homlokzatán. Az idei évben a győztest a közönség választotta ki, a szavazatok alapján a német Jonas Denzel Chromatic Fusion című alkotását ítélték a legjobbnak a nézők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában