Sokakat lenyűgözött

2024.06.12. 12:00

Villány egyik étterme bekerült a legjobb magyar vendéglátóhelyek közé

Kiadták az idei Dining Guide étteremkalauz kiadványát. A listán a Michelin-csillagos éttermek közé befért a villányi Sauska pincészet étterme is.

Jusztin Levente

Forrás: Sauska pincészet

Előző héten tartották meg a magyar gasztronómia mértékadó magazinjának, a Dining Guide magazin Év Étterme gálát, ahol minden évben a legjobban várt éttermi top 10-es listába bekerült a baranyai Sauska 48 Villányból.

Villány, Sauska, étterem
A villányi Sauska 48 bekerült a legjobb magyar éttermek közé
Forrás: Sauska pincészet

Villányban a minőségre számíthatunk

A várkert bazárban tartott bemutatón a magazin 2024-es kiadásában 168 pontozott étterem rövid bemutatása szerepel, mellettük huszonhat cukrászdát és 96 alternatív vendéglátóegységet (burgerező, pizzázó, pékség, reggeliző) is tartalmazza a kiadás. A legjobban várt éttermi listán pedig büszkeségünkre Baranya is helyet kapott, a villányi Sauska 48 a tizedik helyen szerepel.

A Sauska pincészet boraival sokakat lenyűgözött korábban, a mai napig képviselik ezt a színvonalat. Így az étterem megnyitásakor is már sejthető volt az, hogy komoly színvonalat fog képviselni. A nyitás óta a konyhát vezető séf az a Bicsár Attila, aki a már bezárt Alabárdosban szerzett hírnevet. Ez szinte garancia volt arra, hogy országos hírnevet szerezzen az étterem finom, Baranyához hűen sokszínű fogásaival.

Ami a listán szereplő további éttermeket illeti, olyan híres éttermek szerepelnek, mint a Platán Gourmet Pesti István séffel, akit rendszeresen a legszebben tálaló séfnek neveztek már, a Konyhafőnök című televíziós műsorból ismert Rácz Jenő vállalkozása, a Rumour, vagy az eddig felsoroltak mellett szintén Michelin-csillaggal rendelkező Salt étterem.

Nézve a listát azt gondolhatjuk, hogy egy átlag baranyai számára elérhetetlen a Sauska 48 árát tekintve, de korántsem van ez így. Olvasónk véleménye szerint az a kulcs a Sauskában, hogy annak ellenére, hogy nagyon minőségi ételeket adnak és nagyon sok különböző megmérettetésen nagyon jól szerepelnek, megmaradt mégiscsak nagyon emberinek. Nem érzi magát senki kínosan, mikor ott ülünk, mikor kihozzák a valóban gyönyörűen elkészített és nagyon-nagyon finom ételeket. Nem érezzük azt, hogy azt se tudjuk, hogyan kell ezt enni, azt se tudjuk hogy melyik evőeszközt kell használni, hanem minden nagyon természetes. A szakértelem a legfontosabb, pedig egészen kimagaslóan jó borokat kínálnak a nagyon finom ételek mellé is. Az kínálat ára pedig abszolút megfizethető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában