Klóros, vegyszerízű és -szagú. Több pécsi, kertvárosi olvasónk is az utóbbi időben azt tapasztalta, hogy egyre rosszabb ízű, majdhogynem ihatatlan náluk a csapvíz. A Tettye Forrásház Zrt.-t kérdeztük a témában.
A magyar borok világszintű elismerése nemcsak minőségtől, hanem üzleti összefogástól és hatékony stratégiától is függ. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központjának rendezvényén Kovács Zoltán és Vojtek Balázs, hazai pincészetek szakértői osztották meg tapasztalataikat a hallgatósággal a magyar borok és borászatok nemzetközi megjelenésének nehézségeiről, illetve a hazai piac kiaknázásának fontosságáról.
A jól bevált módszerek tökéletesen működnek hétköznapi világklasszisok esetében, ám akadnak zsenik, akiknek muszáj a saját útjukat járniuk, másként képtelenek kihozni magukból a maximumot, ők azok a kivételek, akik tényleg erősítik a szabályt.