Kupon a néninél!

2024.06.07. 17:40

Vattacukorral kampányolt a gyerekek között a DK-s

Gyurcsány Ferenc pécsi emberei, úgy tűnik, hogy mindent bevetnek a szavazatokért. Az elmúlt hetekben több gyereknapot is tartottak, az egyiken pedig a felháborodott helyiek elmondása szerint egyfajta cukorkás néniként gyerekeknek osztogatott vattacukor kuponokat a helyi DK-s jelölt.

Bóka Máté Ciprián

Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltje, Péterffy Attila politikustársa (DK-elnök mellett jobbra) még ingyenes vattacukros kuponokat is bevetett

Forrás: DK Facebook oldala

A Donátusi Baráti Kör Egyesület meglehetősen remek kis gyereknapot hozott össze Pécs mecsekoldali részén, Aranyhegyen, ahol családokkal együtt szórakozhattak a gyerkőcök. A szervezet rendezvényén volt családi kvíz, kisebb gyerekelőadás, kalap szépségverseny, ládamászás, légvár, arcfestés, ingyenes vattacukor és popcorn is. A hivatalos gyermeknapot követő hétvégén, tehát június első hétvégéjén megtartott rendezvényen szép számmal vettek részt a környéken élők, de Péterffy Attila pécsi politikusai, háttéremberei sem hagyhatták ki a rendezvényt, amit támogattak is, ezt a plakáton sem felejtették el feltüntetni öles betűkkel. 

vattacukor, Gyurcsány
Vattacukor: ilyesmit kaphattak a gyerekek, ha a politikus nénihez vonultak - Illusztráció: Gémes Sándor 

A Vince utca feltúrásának felelősségét – úgy tűnik – már nem vállaló P. Horváth Tamás is főzőcskézett (ő állítólag ezen környéken él), de megjelent a DK-s Siposné Bikali Éva is, akiről a vörösboros burgundi marha kevergetése közben készült felvétel, amit a szellemes Péterffy Attila tisztelői oldal szúrt ki. Sőt, a politikus férje is tiszteletét tette az eseményen, akinek két felügyelőbizottsági tagságot is intéztek a balosok, lányának pedig 200 ezer forintos városi ösztöndíjat szavaztak meg zárt ülésen. 

Vattacukor kupon a néninél!

A választási kampány hajrájában ugyanakkor Gyurcsány Ferenc pécsi emberei nem tudták kihagyni, hogy burkoltan ugyan, de mégis  megjegyezzék a szülők Siposné nevét. Az iskolás és óvodás gyermekeknek ugyanis személyesen Siposné adta át az ingyenes vattacukor és popcorn megváltásához szükséges kuponokat. 

A szervezők pedig a szülőkkel is közölték, hogy a kuponokat a képviselőtől kell elkérni – mondta el lapunknak az egyik édesanya, akinek rendkívül kellemetlen volt az, hogy gyermekein keresztül ilyen módon akarták voksolásra bírni egy "cukorkás nénivel". 

Szerinte sokkal egyenesebb lett volna, hogyha nyíltan Gyurcsány és szövetségese, Péterffy mellett kampányol a rendezvényen az illető hölgy. Az elmúlt évek teljesítményét és a gyerekekkel való álságos kampányt látva azonban aligha számíthat a voksára –  tette hozzá az anyuka, aki felháborodottan azt is elmondta, hogy még napokig téma volt az iskolában és az óvodában, hogy Pécsen a gyerekek egy baloldali politikustól kaphattak vattacukrot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában