Új év

2024.06.21. 21:47

Új elnöke van a Pécsi Rotary Clubnak

2024. június 11-én Orfűn tartotta a Pécsi Rotary Club a kihelyezett ülését, amelynek keretében sor került az elnöki láncátadóra. Dr. Pál Tibor elnöki éve lejárt, és a Club egyhangú döntésének megfelelően az elnökséget Wilhelm József vette át - adta hírül a club a weboldalán és közösségi oldalukon.

Az esemény alkalmával Dr. Pál Tibor röviden összefoglalta elnöki évének főbb eredményeit. Kiemelte, hogy a 2023-2024-es évben is sikeresen folytatódott a Club három nagy jótékonysági programja: az RC Pécs Ösztöndíj Program, a pécsi Rotary Advent program és a Művészeti Gimnázium diákjai részére létrehozott ösztöndíj program. Ezek keretében összesen több mint 8,8 millió Ft értékben 58 tehetséges, rászoruló diák részesült anyagi támogatásban.

Mint írják, a Club tagjai és külsős adományozók nagylelkűsége mellett számos program bevételeit is ezen célokra fordították. Ilyen események voltak a már rendszeres orfűi RC Pécs Sárkányhajó verseny, egy telt házas színházi előadás a Pécsi Nemzeti Színházzal együttműködve, valamint a minden eddigit felülmúló Pécsi Rotary Bál, amelyet idén új helyszínen rendeztek meg Kocsis József klubtag nagylelkűségének köszönhetően. Emellett nagy megtiszteltetés volt, hogy Lakner Tamás Liszt-díjas karnagy úr és művészbarátai is elfogadták felkérésüket, és a „Bor zenéje” címmel tartottak egy remek, borkóstolóval egybekötött jótékonysági előadást.

Nemzetközi szinten is aktív kapcsolatot tartottak az eszéki, a kolozsvári, székelyudvarhelyi és isztambuli társklubjaikkal, ami tovább erősítette a Rotary Club nemzetközi hálózatát és együttműködését.

A Club több, a családtagok és barátok számára is nyitott klubülést szervezett meghívott előadókkal, emellett több „csapatépítő” programot is szerveztek, mint egy baráti hétvége a Balatonnál, valamint a már hagyománnyá váló Rotary disznóölés.

Az év során három új taggal bővült az RC Pécs: Fekete Éva, Kocsis József és Móricz Miklós csatlakoztak a klubhoz, tovább erősítve annak közösségét.

Dr. Pál Tibor elnökségének lezárása után a Club bízik abban, hogy a 2024-2025-ös Rotary év is hasonló sikereket hoz majd Wilhelm József vezetésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!