Bekapcsolódnak

2024.06.20. 22:03

Ősi kávéperzselő és popcorn készítő is látható lesz a Múzeumok Éjszakáján

Mohay Réka

Június 22-én a szentlőrinci Brantner-Koncz múzeum is bekapcsolódik a Múzeumok Éjszakája programjába. Este 18 órától várják a látogatókat, szalonzenével, tárlatvezetésekkel és gyermekprogramokkal egészen éjfélig. Csoportokat, egyéni látogatókat egyaránt várnak.
A múzeum épülete az egykori Herceg Eszterházy uradalom birtoka volt, itt élt dr. Koncz Miklós járási főszolgabíró feleségével, Brantner Majdával.
A ház a századforduló tiszttartói lakásának hangulatát őrzi, a polgári értelmiségi kúriák jellegzetes vonásait magán viselve. 
 

– A múzeum szalonjában az elmúlt századok szalonzenéi lesznek hallhatók, orgonán, zongorán. A gyermekeket ezúttal is ajándékok, játékok várják. Különleges programelemet jelent az olyan régi használati eszközök bemutatása, mint például a kávéperzselő. Nálunk, ebben az épületben már kétszáz éve is ittak feketekávét, egy speciális kávépörkölő eszköz segítségével

 – mondta el Győrvári Márk, a Brantner-Koncz Műemlékházat Működtető Alapítvány kuratóriumi elnöke.
A szentlőrinciek az elmúlt századokban a pattogatott kukorica készítésére is használtak egy speciális zárt edény, ezt is megtekinthetik a program során.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!