Hallgatói sikerek az Alternatív Vitarendezési Versenyen

2024.06.08. 15:40

Nagyot mentek a pécsi fiatalok

Az Állam- és Jogtudományi Kar két hallgatója is kiválóan szerepelt a European Law Student’s Association Hungary, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara és a Budapesti Kereskedelmi Iparkamara közös szervezésében idén negyedik alkalommal megrendezett országos Alternatív Vitarendezési Versenyen.

Bama.hu

A boldog diákok az elismerésekkel

Forrás: PTE ÁJK

A kar honlapjának írása szerint a verseny elsődleges célja a gazdasági mediáció, mint alternatív vitarendezési módszer népszerűsítése, valósághű üzleti környezetben, az ügyvédi irodák gyakorlatából átemelt esetekkel. A szimulált mediációs üléseken a versenyfeladatok valós vitás helyzeteket szimulálnak, fiktív nevekkel és helyszínekkel, annak érdekében, hogy a résztvevőket még közelebb hozzák a tárgyalástechnika gyakorlati alkalmazásához.

A versenyen mediátor kategóriában Pálfi Márk elsőéves hallgató első helyezést, Csordás Gergely másodéves hallgató pedig harmadik helyezést ért el. A díjazottak felkészítését Dr. Herke-Fábos Barbara Katalin adjunktus végezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában