Bama.hu videó

2024.06.01. 17:40

A Magyar Vöröskereszt versenyén remekeltek (galéria és videó)

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma adott helyszínt június 1-én a 28. Országos Csecsemő- és kisdedgondozási verseny döntőjének. A Magyar Vöröskereszt által életre hívott megmérettetésen 28 csapat adott számot tudásáról.

Tóth Viktória

A Magyar Vöröskereszt kiemelt figyelmet fordít az egészségfejlesztésre, így a tudatos családtervezésre és a családi életre nevelésre is. Az Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny célja, hogy a fiatalok minél több ismeretet szerezzenek a témában, felkészülten nézzenek a családalapítás elébe, és segíthessék barátaikat, ismerőseiket is hasonló helyzetekben.

Magyar Vöröskereszt, verseny, csapat
A Magyar Vöröskereszt versenyén remekeltek
Fotó: Laufer László

A versennyel kapcsolatos sajtótájékoztatón Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Igazgatója elmondta, hogy a versenyzők délelőtt 9 órakor indultak a körpályán és egymás után keresik fel a helyszíneket. Kardos István, a Magyar Vöröskereszt Főigazgatója hangsúlyozta, hogy a szervezetnek nagyon fontos célja a közösségteremtés.

A legkisebb közösség a család, s hogyha a családi életre tudjuk felkészíteni a fiatalokat és erre adunk teret egy verseny formájában akkor az egy olyan módja az ismeretátadásnak amely motiváló is lehet. Az a szemléletünk, hogy a közösségteremtést a családi életre való felkészítés körében is megtegyük. Azért is járjuk az országot ezzel a versennyel, mert ezt a tevékenységünket leginkább így tudjuk közel vinni az emberekhez, gyerekekhez. Ahogy ez az Országos Elsősegélynyújtó Verseny tekintetében is így van – fogalmazott a főigazgató.

Általános és középiskolások is versengtek, szinte az összes vármegyéből érkeztek résztvevő gyerekek. Kahlichné dr. Simon Márta professzor a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar nyugalmazott tanára, a zsűri elnöke elmondta, az is jelzi, hogy milyen színvonalas és népszerű a verseny, hogy korábban volt már olyan, hogy egy versenyző jó pár év múlva mentorként hozta a saját csapatát a megmérettetésre.

– Jó dolog, hogy fiúk is versenyeznek, ugyanis ők egyszer apák lesznek és itt megragadhat bennük néhány olyan gondolat, feladatmorzsa melyet tudnak majd hasznosítani

 – mondta a professzor.

 

Eredmények

Általános iskolai kategóriában:

  1. helyezett: A Veszprém vármegyéből érkező „Batsányi Babák” csapat (503 ponttal).
  2. helyezett: A Vas vármegyei „Teletabik” nevű csapat (496 ponttal).
  3. helyezett: A Budapestről érkező „Péteratyák” csapata (478 ponttal).

VI. helyezett a „Kenguruk” nevű Siklósról érkező csapat (467 ponttal).

Középiskolai kategóriában:

  1. helyezett: A Veszprém vármegyéből érkező „Tinimamik” csapat (535 ponttal).
  2. helyezett: A Szabolcs- Szatmár Bereg vármegyei „Védőangyalok” nevű csapat (526 ponttal).
  3. helyezett: Vas vármegyéből érkező „JMG 2” csapata (526 ponttal).

A PTE SZESZI „Csipetkék” nevű csapata 522 ponttal az ötödik helyen végeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában