Átadták

2024.06.24. 15:40

Harkány sportlétesítménye megújulva várja vendégeit

Január óta zajló projekt keretén belül zajlott felújítás a fürdőváros sportcsarnokának fejlesztése. Megújult belső és külső környezet várja Harkány sportolni vágyó lakosságát.

Jusztin Levente

Befejeződött a sportcsarnok megújulásának munkálatai Harkányban, s a közelmúltban egy családi sportnap keretén belül ünnepélyesen is átadták a megújult létesítményt. Januárban kezdődött a felújítás.

Harkány, sportlétesítmény, megújlás
Harkány sportlétesítménye megújulva várja vendégeit/ A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock

A harkányiaknak sportolási lehetőséget biztosítanak

A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázat keretén belül újult meg a csarnok, a projekt alapvető célja, hogy a fejlesztés – mind rangosabb esztétikai megjelenésével, mind pedig az életszínvonal növelésével – fokozott mértékben hozzájáruljon az élhetőbb, fenntarthatóbb települési környezet kialakításához. Ez azért is fontos, mert a sportszeretők maximálisan kihasználják, elsősorban utánpótlás, diák és amatőr sporttevékenység zajlik az intézményben és a környezetében az állandó és időszakos edzések, sportolási lehetőségek mellett. Az számukra megfelelő módon újult meg az infrastruktúra, melyre igény mutatkozott korábban.

A projekt fő beruházási elemeként a sportcsarnok kiszolgálóhelyiségei, öltözői és vizesblokkjai újultak meg, valamint a földszinten akadálymentes vizesblokkot alakítottak ki. Kültéren új elemeket telepítettek és alakítottak ki: gördeszkapálya, 3x3 félpályás kosárlabdapálya, kültéri asztalitenisz-pálya, pergola árnyékoló, sakkasztal és normál asztal padokkal, vandálbiztos ivókút, kültéri wifi, kamerarendszer és napelemes megvilágítás, okospad, hulladékgyűjtő is található a csarnok környezetében. Ebből látható, hogy a korábban az épület körül ki nem használt területek most új funkciót kaptak, így biztosítva a városi sportélet számára a kulturáltabb, minőségibb, és az eddiginél szélesebb körű sportolási és szabadidős tevékenységek folytatását.

Családi sportnapot tartottak

Az átadó után a beruházás eredményeinek megtekintése után díjakat osztottak a sportszakosztályok és az egyéni sportolók számára, majd a családi sportnap versenyei következtek. A délután során több zenei koncertet is hallgathattak a kilátogatók, mellette légvárazás és különböző kézműves foglalkozás színesítette az este véget érő rendezvényt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában