Színvonal

2024.06.12. 20:00

Birkákkal üzent a választóknak a bukott pécsi DK-s jelölt

Gyurcsány Ferenc pártját erősítő, az alpolgármesteri posztját és milliós fizetését várhatóan ősszel elbukó Zag Gábor városházi referense, Péterffy polgármester csapatának egyik bukott jelöltje üzenetet küldött a pécsi választóknak. Egy birkák csoportját ábrázoló kép mellett mondott köszönetet nekik.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

"Kedves Pécsiek! Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, segített és köszönöm annak az 1437 embernek, hogy rám szavazott" – kezdte a facebookos bejegyzését Takács Lilla, aki alig két nappal a választás után már Franciaországból üzent haza Pécsre, tehát rohamtempóban hagyta el a várost. A bejegyzésében felsorolta a győztes ellenfelének, a Fidesz-KDNP-ÖPE jelöltjének, Háber Istvánnak programját is, amihez éles megjegyzést is fűzött. Mindezt pedig egy birkák csoportját ábrázoló fotóval illusztrálta, vélhetően így üzenve azoknak, akik nem méltóztattak rá szavazni. 

Birkák, DK, Gyurcsány
A pécsi birkák, vagyis a választók is érdeklődéssel olvassák a DK-s jelölt bejegyzését - Forrás: Takás Lilla politikai jelölt közösségi oldala

Nekik nagyon tetszett a birkás az üzenet

A bejegyzés elnyerte a tetszését a gyerekeknek a választás előtt vattacukrot osztogató Siposné Bikali Éva DK-s képviselőnek, Meixner András volt MSZP-s alpolgármesternek, a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. felügyelőbizottsági elnökének, a Biokom igazgatójának, Meixner Barnának az apjának is. 

Miért nem rá szavaztak a "birkák"?

Ahol a DK-s jelölt indult, meglehetősen forró terepnek bizonyult. Itt található meg ugyanis az a legalább egymilliárdos ingatlan, a Bőrklinika, amelyet a regnáló baloldali városvezetés a lerobbant, szemetes, lebontásra ítélt, közel 200 milliós könyvszerinti értéken számon tartott Mandulás kempingre cserélt el. Az ügyben pedig nyomozás is indult. Ugyanakkor ebben a körzetben található az a Vince utca is, amelynek tönkremenetéléért a helyiek szerint a baloldali városvezetés okolható, miután rávezették a tettyei autósforgalmat a jóval kisebb terhelésre épített, részben sétálóutca funkciót betöltő utcára.  

Családi szálak, de ők szerencsére nem birkák!

A DK-s volt jelölt ugyanakkor információink szerint közeli kapcsolatban van Fogarasi Gábor jobbikos képviselővel is, aki jelenleg még a népjóléti bizottságot vezeti. Ez az a bizottság, amelyik dönthetett lakások kiutalásáról, és éppen a lakásgazdálkodás az a terület, ahol már 2022 óta nyomoznak az ügyészek vesztegetés elfogadása miatt. Szintén családi kötődése van a hölgynek ahhoz a vállalkozóhoz is, akinek a Magyarürögi vízfolyás rendezése kapcsán fizetettek 21 millió forintot – ebből 15 milliót egyfajta bánatpénzként – baloldaliak úgy, hogy lényegében hozzá sem látott a munkához. Az ügyben szintén nyomozás van folyamatban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában