Fórum

2024.05.28. 20:00

Beijedtek a saját választóiktól az önkormányzatnál

Ellenfelek vagyunk, nem ellenségek. Közös bennünk városrészünk szeretete – ezzel a felhívással tart fórumot öt képviselőjelölt Pécs nyugati felében, akik versenytársai egymásnak a helyhatósági választáson. Egyetlen kivétel van: a Gyurcsány Ferenccel szövetkezett Péterffy Attila frakcióvezetője, a jelenlegi képviselő. Úgy tűnik, hogy beijedtek a baloldalon.

Bóka Máté Ciprián

A Pécs nyugati városrész képviselője, Ágoston Andrea annak idején arról vált nevezetessé, hogy Orbán Viktor miniszterelnök haláláról posztolt. Az önkormányzati lap számolt be arról, hogy a közösségi oldalán megosztott egy olyan felvételt, amin a kormányfőt úgy ábrázolták, hogy egy sírgödörből próbál kijönni, miután a felette állók belökték. Ágoston ezt követően egy másik posztban Orbán halálát egyszerűen csak szupernek nevezte. Ám ő volt az, aki szerint „irigylésre méltóan szellemes” a várandós kismamákat ellőrobotnak nevezni. A gyűlöletkampányban jeleskedő politikus Péterffy Attila mellett frakcióvezetőként találta meg a helyét a pécsi Gyurcsány-szövetségben. Pénzügyileg sem járt rosszul, hiszen a Magyar Szocialista Párttól is kapott az elmúlt években több milliós nagyságrendben fizetést. 

mások beijedtek, ők nem, fidesz,kdnp, öpe
Mások beijedtek, ők azonban nem. Öt képviselőjelölt közös képen

Nyomozás lett az ügyből

Ágoston egyik tevékenysége az volt, amikor addig egyeztetett a lakossággal, amíg aztán a baloldali önkormányzat le nem fújta a Magyarürögi vízfolyás rendezésének projektjét. Ennek következében pedig a baráti vállalkozónak kifizettek úgy 15 milliót, hogy az a munkaterületet sem vette át, és lényegében a munkát el sem kezdte. A pénzt aztán kérték vissza tőle, ami miatt viszont büntetőeljárás indult, jelenleg a NAV költségvetési csalás gyanújával nyomoz, valamint a Közbeszerzési Hatóság is eljárást indított a város ellen

Beijedtek, de miért?

A kormányfő haláláról posztolgató baloldali politikus fentiek miatt is dönthetett úgy, hogy inkább nem találkozik a választókkal azon a fórumon, amelyet a Pécs nyugati részén élőknek, a zsebedombi,  a patacsi, a magyarürögi, a kovácstelepi és a rácvárosi lakóknak tartana meg. 

Musch Zoltán, a Fidesz-KDNP-ÖPE szövetség képviselőjelöltje számolt be lapunknak az eseményről, amelynek célja, hogy a körzetben induló összes képviselőjelölt bemutatkozhasson. Ennek megfelelően 

  • a Fidesz-KDNP-ÖPE,
  • a Mindenki Pécsért Egyesület, 
  • a Kétfarkú Kutyapárt (MKKP),
  • a Mi Hazánk 
  • és a Tiszta Kezek Egyesület (TEE Egyesület) aspiránsa is ott lesz június 2-án 16 órakor a Béke parkban megrendezendő eseményen. Ágostont is hívták, de a jelek szerint már nem akar a választókkal és a jelölttársakkal találkozni. 

Közös fotón a versenytársak

Az öt különböző jelölt ugyanakkor közös fotót is készített az esemény meghívójához, közös Facebook-programot hoztak léte, amelyet elmondásuk szerint lakossági igény alapján tartanak meg.  Bár Ágoston az előzetes egyeztetésre nem ment el, az esemény beharangozója szerint a fórumon mind a hat képviselőjelöltnek lehetősége nyílik majd bemutatkozni és ismertetni elképzeléseit az eljövendő öt esztendőre, valamint lehetőség lesz kérdezni tőlük.

Ellenfelek, nem ellenségek 

A programot elindító képviselőjelöltek úgy vélik, hogy „ellenfelek vagyunk, nem pedig ellenségek! Közös célunk, hogy ez a fórum szeretett városrészünk fejlődését szolgálja, ennek szellemében kívánjuk megtartani!”

Nekik ellenségeik vannak

Közismert egyébként, hogy a Gyurcsány-koalíció vezette pécsi városházán nem igazán gondolkoznak így: Péterffy baráti ügyvédje, belsős bizalmasa, Bodnár Imre ugyanis már kijelentette, hogy ellenségeknek tekinti a fideszeseket. Ez a hozzáállás egyébként az önkormányzatnál végzett átvilágításokra is jellemző, ami mutatja azt is, hogy valójában politikai célokat szolgálhatott ez a tevékenység, ami után 100 millió forintot kaphatott egy bizalmas kör. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában