Gyérítés

2024.05.27. 16:20

A vérszívók ellen lépnek most fel Siklóson

Tóth Viktória

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Török János

Földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek el Siklóson május 30-án, a napnyugta utáni órákban. Ha az időjárás nem teszi lehetővé a gyérítést akkor május 31-én, június 1-én végzik majd el a munkát. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag a rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. Ennek ellenére a lakosság részére javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le.

A kezelés idejére és az azt követőt órában javasolt az ablakokat ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.  A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában