„Ültessünk, hogy élhessünk!” Komlón is

2024.04.05. 17:40

Tizenkét mandulafával gyarapodott most a város (galéria)

Komlóra érkezett a Kereszténydemokrata Néppárt által indított „Ültessünk, hogy élhessünk!” című országos programsorozat - a Komló-Mecsekjánosi Kálvária domb 12 mandulafával gazdagodott, felhívva a figyelmet a teremtett világ védelmének fontosságára.

Wald Kata

Fotó: KOVACS LILIANA

"Ültessünk, hogy élhessünk!" címmel indított országos faültetési programsorozatot a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) amelynek Baranyában április 5-én kora délután Komló adott otthont. Ikonikus helyszínt választottak a 12 mandulafának: Komló egyetlen szabadtéri kálváriájára, a nemrég megújult, páratlan szépségű környezetben elhelyezkedő Komló-Mecsekjánosi Kálvária dombra kerültek a csemeték.

A kezdeményezéssel a KDNP célja, hogy felhívja a figyelmet teremtett világunk védelmére, a fenntarthatóság fontosságára és hogy valódi cselekvésre késztesse az embereket, közösséget építve ezzel.

A faültetésen Hölvényi György a KDNP Európai Parlament képviselője ünnepi beszédében kiemelte, a Keresztény Demokrata Néppárt értékrendje a katolikus egyház társadalmi tanításán alapul, amelyben jelentős helyet foglal el a teremtésvédelem. - Fontos a teremtett világra való odafigyelés, és a lényeg a cselekvés. Cél, hogy mindenki a saját közegében kötelességének érezze, hogy tegyen valamit a környezet védelme érdekében - példaként szolgálhat ehhez az "Ültessünk, hogy élhessünk!" program - hangsúlyozta a képviselő.

Hargitai János országgyűlési képviselő, a KDNP Baranya vármegyei elnöke a faültetést megelőző beszédében kiemelte, a teremtett világ védelme - amelybe az ember, és a családok védelme is beletartozik - több, mint egyszerű zöldpolitika. A képviselő hozzátette, Polics József, Komló polgármestere és dr. Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője - akik szintén részt vettek a faültetésben - munkássága előtt tisztelegve esett a választás Komlóra, az "Ültessünk, hogy élhessünk" program baranyai helyszíneként.

A rendezvényen a Baranya vármegyei települések keresztény demokrata szervezeteinek képviselői is részt vettek: a kálvária dombra ültetett két mandulafa sor megjeleníti az egységüket, erejüket, és rámutat arra, hogy Komlóra, a komlói városvezetésre mindig számíthatnak és jelképezi az összefogásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!