2024.01.04. 15:40
Idén is megtöltik a kolbászokat Komlón, már várják a csapatok jelentkezését
Már nevezhetnek a csapatok az idei, 13. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválra – január 3-ától fogadják a szervezők a hatfős csapatok jelentkezését.
A hagyományoknak megfelelően, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület, és a város önkormányzata által rendezett megmérettetésen ezúttal is tíz kiló disznóhúst kapnak a csapatok, amelyet aztán darálnak, ízesítenek, töltenek, majd díszítenek a nap folyamán.
A február 10-i rendezvényt – amelynek fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter - idén is a sportközpontban tarják, ahol a korábbi évek gyakorlatának megfelelően ezúttal is maximum 110 asztaltársaságnak tudnak helyet biztosítani.
A meghirdetett program szerint a fesztivál ideje alatt a talpalávalót a Perfect Slágerzenekar és a Wery-Take Retró Band szolgáltatja, a sztárvendég pedig idén is DJ. Dominique, a Retro Rádió műsorvezetője, lemezlovasa. A hagyományokat megtartva, de kisebb újdonságokkal is készülnek a szervezők, és további fellépők is még várhatók, akikkel az egyeztetések folyamatban vannak.
Az elkészült kolbászokat ismert szakemberekből álló zsűri értékeli. A versenyre január 20-ig, illetve a 110. hely betöltéséig várják a csapatok jelentkezését.
– Idén is számítunk külföldiek részvételére: a testvértelepülésekről is érkeznek versenyzők, és azokon kívül egy német-, illetve horvátországi baráti társaság is - akik hallották hírét a komlói fesztiválnak – jelezték, hogy jönnének – tájékoztatta lapunkat a részletekről Szarka Elemér, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke.
– A nevezés január 3-án indult, és 4-én már 35 csapat jelentkezett, hogy indulni kívánnak a megmérettetésen, ami mutatja, hogy igen komoly az érdeklődés a program iránt
- emelte ki az elnök.
Munkahelyi közösségek, baráti társaságok alkotnak jellemzően egy-egy csapatot, a versenyt részükről is mindig komoly előkészületek előzik meg: általában saját öltözéket terveznek, és abban jelennek meg, illetve az asztalok díszítésére is nagy hangsúlyt fektetnek.
– A cél, hogy mindenki: résztvevők, szervezők, vendégek egyaránt nagyon jól érezzék magukat a február 10-i rendezvényen – összegezte Szarka Elemér.