Lilába bújva

2023.11.15. 20:15

Felhívjuk a figyelmet a „PIC-i” hősökre

Illusztráció

Fotó: Saulich Elena

Hazánkban átlagban minden tizedik gyermek koraszülöttként látja meg a napvilágot. Erre a sokakat érintő témára, és a koraszülöttek, valamint az ő családjaik támogatásának fontosságára hívja fel a figyelmet a koraszülöttek nemzetközi napja, november 17-e. A Koraszülöttekért Országos Egyesület és sok más szakmai szervezet arra buzdít mindenkit, hogy ezen a napon a koraszülöttek tiszteletére borítsuk teljesen lilába az országot. 

A lila színű ruha, kiegészítő, vagy akár lakás- és intézménydekoráció a reményt, az érzékenységet, az együttérzést, a hitet és a bátorságot szimbolizálja. Mindemellett számos civil szervezet szervez gyűjtést ezen a héten a PIC osztályoknak. A pécsi Hurcibaba Klub a női átmozgató tornák, és hordozási tanácsadások alkalmával befolyt bevétellel támogatja a Pécsi Gyermekklinika koraszülött osztályát, már nem az első évben. Ezen kívül a Maminbaba (hordozós latin fitness) óráin résztvevők is támogathatják a pécsi PIC osztályt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában