Invázió!

2023.08.30. 11:00

Erre Buga Jakab is csettintene - kerékpárosok lepik el a villány-siklósi térséget

Szeptember másodikán, azaz szombaton rendezi meg a Balatonkör Egyesület a siklósi várból induló III. Buga Jakab kerékpártúrát, melyre az elmúlt két évben több százan neveztek.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az internetes előnevezés határideje lejárt, de akik kedvet kaptak a programhoz, a helyszínen is tudnak jegyet váltani. 

A résztvevők idén is négy táv közül választhatnak: a családi kör (30 km) ezúttal Harkányon és Drávaszabolcson át Drávapalkonyáig vezet, majd vissza, a 46 kilométeres születésnapi körön a tekerők Harkány, Drávaszabolcs, Szaporca, Kémes, Rádfalva, Diósvisz­ló és Máriagyűd településeken haladnak át, a 82 kilométeres Buga Jakab túra útvonala pedig a korábbi évekhez hasonlóan az ormánsági falvak mellett a villányi térség településeit (Nagytótfalu, Nagyharsány, Villány, Villánykövesd, Palkonya, Újpetre, Vokány) is érinti. 

A legnagyobb távra vállalkozók 112 kilométert tekerhetnek a két körön, a családi és a Buga Jakab kerékpártúra egymás utáni teljesítésével. A túra során idén is frissítőpontokon pihenhetnek meg a kerékpárosok. A résztvevők biztonságos útvonalakon tekerhetnek, hiszen a forgalmasabb szakaszokon a szervezők biztosítják az akadálymentes haladást. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!